Nieuws

Nieuwe boeken:


Mensenwijding en wederkomst 

 

Peter Selg (arts, docent, auteur en veegevraagd spreker) 


De twee publicaties die hier in een Nederlandse vertaling zijn samengebracht zijn ontstaan uit een reeks voordrachten, die Peter Selg gaf aan studenten van de priesteropleidingen van de Christengemeenschap in Hamburg, Spring Valley en Stuttgart. 


In het eerste deel met de titel ‘Mensenwijdingsdienst’ wordt de complexe en vaak misverstane betrekking van Rudolf Steiner tot de Christengemeenschap besproken. Tevens komt de intieme relatie van Rudolf Steiner met de priesterkring – die anders is dan met andere beroepsgroepen in de antroposofische beweging – ter sprake.


In het tweede deel met de titel ‘Wederkomst’ wordt de stichting van de Christengemeenschap in de context van de wederkomst van Christus geplaatst en wordt deze stichting verlevendigd door getuigenissen van priesters van het eerste uur.


Hardcover | 209 p | € 25,-

In november 2021 bleek dat het winkelpand naar de veiling ging en heeft Alexandra als eigenaar een onderhands bod gedaan. Het tweede bod werd geaccepteerd.

Met warme schenk- en leengelden is de aankoop gerealiseerd. Het is zeer verheugend te merken dat dit initiatief door een grote groep mensen gedragen wordt. Heel veel dank daarvoor.

Op 30 december 2021 is het winkelpand in eigendom gekomen voor Boekerij de Phoenix.

We zijn blij dat de winkel zich op haar derde locatie mag gaan settelen.  

In november 2021 bleek dat het winkelpand naar de veiling ging en heeft Alexandra als eigenaar een onderhands bod gedaan. Het tweede bod werd geaccepteerd.

Met warme schenk- en leengelden is de aankoop gerealiseerd. Het is zeer verheugend te merken dat dit initiatief door een grote groep mensen gedragen wordt. Heel veel dank daarvoor.

Op 30 december 2021 is het winkelpand in eigendom gekomen voor Boekerij de Phoenix.

We zijn blij dat de winkel zich op haar derde locatie mag gaan settelen.  


Voor 2022 zijn de volgende wensen genoteerd:

 1. Voorkant pui tochtvrij maken
 2. Schilderwerk. 
 3. Houten vloeren leggen in de opslagruimtes.
 4. Tuin verder opknappen met planten en tuinmeubilair.
 5. Keuken plaatsen en aansluiten op het waternet.
 6. Kleine kitchenette in souterrain voor workshops.
 7. Nieuwe doorgang naar toilet / toilet renoveren.
 8. Licht- en lucht- en warmte plan uitwerken.
 9. Vloerbedekking beneden vernieuwen.
 10. Achterkant pand: schilderwerk/ dubbel glas.
 11. Zonnepanelen op het dak
 12. 1-2 lichtkoepels (meer daglicht achter in de winkel)


Daarvoor is geld nodig, ongeveer € 25.000,-.

We starten daarom per heden een crowdfundingsactie. 


Schenkingen kunnen overgemaakt worden op

rekeningnummer NL47 INGB 0008 4899 72 

t.n.v. Boekerij de Phoenix o.v.v. schenking renovatie winkel.


De teller staat op:

27-12-2021: € 1.500,-

01-01-2022: € 6.611,- 

05-04-2022: € 11.009,-  Heel veel dank lieve schenkers! 


Intussen is gerealiseerd:

 • 2. schilderwerk in de winkel.
 • 3. een houten vloer leggen in 1 van de opslagruimtes met 'nieuwe' kasten.
 • 4. Tuin opknappen.
 • 8. offerte lichtplan aangevraagd.

Op zoek naar het land

van de Regenboog 

Verhalen en sprookjes rond de levensweg

 

Bert Voorhoeve 


De verhalen en sprookjes in dit boek zijn ontstaan tijdens het gaan van mijn levensweg en naar aanleiding van ontmoetingen, waarnemingen in de natuur, gesprekken over levensvragen en problemen, het doormaken van een ziekte, biografie-en sprookjescursussen en het werk met vele groepen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Leidraad was daarbij een zin uit De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry: ‘Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar, alleen met je hart kun je goed zien’. De verhalen en sprookjes kunnen een nieuw licht werpen op je levenservaringen. De beelden kunnen je innerlijk sterken en kracht en troost geven doordat je ontdekt: zó kun je er ook naar kijken.

Het labyrint is een bemoedigend beeld voor onze levensweg. Ondanks omwegen gaat de weg steeds verder. Maar je moet in beweging blijven en je regelmatig omkeren om te zien dat de weg in een andere richting verder gaat.


Paperback | 158 p | € 21,50

Aankoop winkel gerealiseerd

Exclusief verkrijgbaar bij Boekerij de Phoenix:


Het is hoog tijd Wolfgang Wünsch


Het testament van de bevlogen musicus en pedagoog. Een aanrader voor leraren!


Wolfgang Wünsch (*1926 Halle/Saale, †2020 Bremen) was vanaf de 60er jaren actief als docent naturwetenschappen en muziek binnen het vrijeschool-onderwijs in Duitsland. Sinds de jaren 80 gaf hij steeds intensiever over de hele wereld cursussen over muziekpedagogie, ook als gastdocent op Helicon, later Hogeschool Leiden. Het is fantastisch dat Willemijn Soer de Nederlandse vertaling van het laatste boek van Wolfgang Wünsch heeft gerealiseerd. Hij was tot in zijn laatste levensjaar actief als trainer en hij gaf nog vele lezingen. Daarbij werd – meer dan muziek-pedagogische vragen – een fundamenteel nieuwe pedagogische oriëntatie zijn centrale doel.


Uit de inhoud: 

De individuele weg - Ontdekkingsvreugde en verborgen vaardigheden - Nieuwe wilskrachten - De authentieke leraar - Over de praktijk - Op zoek naar de eenheid van de wereld - Waar het op aankomt.


Klein formaat, vertaald door Willemijn Soer | Nederlands | 56 p | € 9,50 

ISBN 978-3-937518-38-1 

Uitgeverij Edition Zwischentöne